Актуелно
Почетна / Македонија / Едни профитираат, други донираат, маските за заштита станаа повеќе од потребни

Едни профитираат, други донираат, маските за заштита станаа повеќе од потребни

Откако се појави коронавирусот во земјава задолжително стана носењето на маски.

Коронавирус

Па во оваа ситуација тешко е низ аптеките да се најде и купи маска за заштита.

-Пред почетокот на „корона-кризата“ маските чинеле околу 4 денари. Сега, ако успеете да најдете истата ќе ја купите за цена од 30 до 50 денари за парче. Многу тешко може да се најдат и од поскапите маски, велат фармацевтитие.

Воедно тие додаваат дека и ракавиците за една употреба од два денари накачени се 8 денари по парче.Пандемијата на коронавирусот многумина ја сметаа за добра можност за брза заработувалчка, а некој и да ја покажат својата хумност.

Па така на пазарот се појавија и заштитни маски од модниот бренд „Елена Лука“ кои се продаваа за 600 денари за парче.Покрја модниот бренд на социјалните мрежи се продаваат маски и средства по високи цени.

Повеќе прочитајте на Стандард.мк

Едни донираат, други профитираат: Маските за заштита станаа повеќе од потребни

loading...