Актуелно
Почетна / (не)Секојдневно / Едно маче успеа да го освои срцето на рисот од руската зоолошка градина

Едно маче успеа да го освои срцето на рисот од руската зоолошка градина

Во зоолошката градина во Санкт Петербург посетителите може да сведочат на едно прекрасно и несекојдневно пријателство.

Европскиот рис се спријателил со едно маче, кое успеало некако да се спровне во неговиот дом во зоолошката градина. На мачето очигледно му се допаднала храната со која го хранат рисот, а тој пак, немал проблем да ја подели со него.

Зоолошката градина воопшто немала проблем да продолжи да се грижи за двете пријателчиња, а тие се вистинска атракција за секој кој ја посетува.

loading...