Едноставен трик со кој бајатиот леб повторно ќе стане свеж

од Nikola Popovski

Повеќето луѓе често го фрлаат лебот затоа што не можат да го користат пред да се стврдне до степен што речиси не може да се јаде. Сепак, постои едноставен начин да го направите повторно мек и свеж.

Лебот што се користеше за овој пример беше стар седум до осум дена и целосно тврд, но можете да користите и леб кој претходно ја изгубил свежината. Важно е да нема траги од мувла.

Постапката е да го потопите целиот леб во вода, а потоа да го ставите во рерна загреана на 200 степени 8 минути, но времето на печење зависи и од големината на лебот што го печете, пишува „Index.hr“.

Како да му дадете нов живот на стариот леб, погледнете го видеото подолу:

Слични содржини