„Ејџиан ерлајнс“ ги прекинува летовите меѓу Атина и Скопје на неодредено време

од Берта Китинска

Грчката авиокомпанија Ејџиан ерлајнс ги прекина летовите за Македонија, Хрватска и Црна Гора, без навестување дека ќе продолжат идната година, со оглед дека е прекината продажбата на билети за трите земји.

Одлуката на Ејџиан Ерлајнс, како што пишува „Екс-ју авиешн“, се однесува на летовите од Атина за Загреб, Дубровник, Скопје и Подгорица, а авиокомпанијата во моментов нуди алтернатива само за Загреб преку нејзиниот партнер „Ер Србија“ преку Белград. На почетокот на пандемијата на коронавирусот во март Ејџиан објави дека ги прекинува и летовите за Сараево, само една година откако беа почнати.

Слични содржини