Ејуп Рустеми ќе биде директор на Државни патишта

од Берта Китинска

Досегашниот директор на Македонска пошта ќе биде новиот директор на Јавното претпријатие за државни патишта, соопшти  премиерот Зоран Заев.

– На денешната седница Владата би требало да назначи директори и на други претпријатија или институции. Дел од одлуките ќе бидат донесени денеска. Дел ќе бидат донесени одлуки за распишување на конкурс бидејќи има институции кои своите раководни места ги бираат на конкурс. Има и дел од одлуки со кои ќе се дадат јасни упатства на управни и надзорни одбори поставени од Владата за политичко постапување на раководни места, изајви Заев.

 

loading...

Слични содржини