ЕК одобри и исплати 80 милиони евра макро-финансиска помош за С.Македонија

од Берта Китинска

Европската Комисија испраќа дел од ветените суми макроекономска помош за Северна Македонија, напиша на својот Фесјбук профил, вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров.

-Европската комисија одобри и исплати нови 80 милиони евра макро-финансиска помош за Северна Македонија, врз основа на исполнувањето на мерките за зајакнување на фискалното владеење и транспарентноста, борбата против корупцијата, финансиска супервизија, подобрување на бизнис климата и справување со невработеноста меѓу младите, напиша Димитров.

Слични содржини