Епл направи заштитна маска: Таа не е за телефони, туку штити од корона (ВИДЕО)

од Aleksandar Petrovski

Повеќето технолошки гиганти придонесуваат во борбата против пандемијата на коронавирусот, последната компанија во серијата е Епл.

Тие дизајнираа своја заштитна маска наречена Еплс маска.

Тие се одлучиле на ваков потег со цел да ги заштитат своите работници кои ги добиле овие маски за употреба. На YouTube каналот Unboxing Therapy добивме шанса да видиме како изгледаат. Во една кутија, добивате пет маски што можат да се користат осум часа, а треба да се напомене дека може да се мијат и до пет пати. Маските ги дизајнирале вработените во „Епл“, додека биле изработени во Кина, пренесува „Зимо“.

Овие пет маски се наоѓаат во заштитната фолија што е во самата кутија. Интересно е што секоја кутија има сериски број, што значи дека Епл ќе може да води евиденција за тоа колку направиле, поделиле и слично. Кутијата содржи и упатства за употреба и одржување на маската. Епл ги намести овие маски само за своите работници, што значи дека не се на продажба, но тоа не мора да значи дека нема да бидат во иднина.

loading...

Слични содржини