Есмеров: Бугарија не знае што да ни каже, се уште не сфаќам што бараат од нас

од Nikola Popovski

„Имам впечаток дека, не само граѓаните, туку ниту политичарите не разбираат што бара Бугарија. Ниту Бугарија знае што сака да ни каже. До ден денес немам впечаток дека имаме конкретни работи кои тие ги бараат, а ние треба да ги имплементираме“, вели поранешниот амбасадор, Игор Есмеров за емисијата „Еуро фокус“.

Според него, ние добиваме замерки зошто го славиме Тито, иако го немаме како државен празник.

„Не можеме интимно да им забраниме на луѓето да си го сакаат Тито. Се уште не сфаќам што тие бараат од нас“, изјави Есмеров.

loading...

Слични содржини