Евакуација на аеродромот во Манчестер

од Milan1

На аеродромот во англискиот град Манчестер вчера беше спроведена евакуација, откако бил пријавен сомнителен пакет, изјави портпарол на аеродромот.

– По добиена дојава за сомнителен пакет, беше извршена контролирана евакуација на вториот терминал согласно стандардната процедура. Ние сме во близок контакт со полицијата во Манчестер, која е одговорна за реакција при вакви инциденти, истакна портпаролот.

 

Слични содржини