Актуелно
Почетна / (не)Секојдневно / Еве што треба да направите со фрижидерот кога ќе снема струја

Еве што треба да направите со фрижидерот кога ќе снема струја

Доколку во вашиот стан или куќа снема струја, немојте да го отварате фрижидерот или замрзнувачот бидејќи тие можат да ја одржуваат храната замрзната дури 72 часа.

Доколку нема струја повеќе од еден ден, сировата храна која се одмрзнала веднаш употребете ја за да не се расипе.

Доколку не сте сигурни дали храната е добро фрлете ја. Додека фрижидерот е празен, искористете ја приликата да го исчистите од течностите кои настанале од храната која стоела предолго.

loading...