Европскиот парламент им забрани на дипломатите од Русија и од Белорусија да влезат во просториите

од Milan1

Европскиот парламент од денеска им забрани на дипломатите од Русија и од Белорусија да влезат во просториите.

„Од денеска на дипломатскиот и владиниот персонал на Русија и Белорусија им е забранет влез во просториите на Европскиот парламент”, напиша Роберта Мецола на Твитер.

„Во Домот на демократијата нема место за оние кои бараат да го уништат демократскиот поредок”, додаде претседателката на Европскиот парламент.

Слични содржини