Филипче: Нова опрема во поликлината во Шуто Оризари од Германија, благодарност до Холштајн за помошта

Утринава пристигна информација за донација за Поликлиниката во Шуто Оризари од Германија, па на овој настан, каде истата опрема се примопредаваше,  присуствуваше и министерот Венко Филипче од каде порача:

„Утрово, присуствував на примопредавање на донација – заштитна опрема од Германија за Поликлиниката Шуто Оризари. Со оваа поддршка го зголемуваме пристапот и квалитетот на здравствена заштита на граѓаните во овој регион. Благодарност до германската амбасадорка Анке Холштајн за помошта која ни ја дава особено во ковид кризата.  Нашата соработка продолжува и понатаму“.

Слични содржини