Филипче со препораки за патниците кои користат јавен превоз

од Берта Китинска

Министерот за здравство Венко Филипче на својот Фејсбук профил објави неколку препораки за патници кои користат јавен превоз.


-Редовно мијте ги или дезинфицирајте ги рацете, особено по допир на површини во јавниот простор (држачи, рачки, копчиња).Покријте ја устата со марамче или превиткан лакт доколку се накашлате или кивнете.Секогаш кога сте во можност, користете велосипед или пешачет, напиша Филипче.

Слични содржини