Филипче: Вакцините штитат 100% од смрт и од тешка форма на болеста

од Берта Китинска

Здравствените работници што сега се пријавија испратија добар сигнал, изјави министерот за здравство Венко Филипче во готувањето на Телма, телевизија.

-70% од целокупниот број на здравствени работници кажаа дека сакаат да се вакцинираат. Вакцините се безбедни, развиени на сигурни платформи. Штитат 100% сите вакцини кои се сега на пазарот од смрт и од тешка форма на болеста. Тоа е единствениот начин да се смени сликата за пандемијата во светот, рече Филипче.

Слични содржини