Финска ја укина обврската за носење маски во јавниот превоз

од Milan1

Обврската за носење маски во јавниот превоз во Финска од денеска е укината. Патниците во возовите во земјата и во јавниот превоз во Хелсинки отсега можат да патуваат без маски, соопштија од железничкиот оператор ВР и компанијата ХСЛ, која управува со јавниот превоз во главниот град.

Условот за носење маски беше на сила од март годинава.

„Со отворањето на јавноста и отстранувањето на ограничувањата, ВР одлучи од 25 октомври да се префрли од барањето за носење маски на препораката за носење маски во сите возови на долги релации и за градските возови”, се наведува во соопштението од ВР.

Патниците сега ќе можат сами да одлучат дали ќе носат маски додека патуваат.

 

Слични содржини