Ford повлекува повеќе од 450.000 возила

од Vladimir Zorba

Повеќе од 450.000 Ford F-150 се повлечени во САД поради проблеми со бришачите.

Известувањето од Националната управа за безбедност на сообраќајот на патиштата (NHTSA) открива дека погодениот модел на Ford F-150 има мотор за бришачи на шофершајбната што може да престане да работи.

Ова може да значи дека предните бришачи не работат или работат лошо.

Погодените модели на Ford F-150 се произведени помеѓу 23 март 2021 година и 8 август 2022 година. Вкупно 453.650 возила се вклучени во повлекувањето.

Слични содржини