Фото: Прегратката на сопружниците анестезиолози испраќа моќна порака до сите нас

од Берта Китинска

Двајца анестезиолози, сопружници, кои работат со најризични пациенти, испратија порака да се остане дома, на овој начин:

-Овие две лица се маж и жена. Тие се двајца анестезиолози кои работат директно со најкритичните лица заболени од Ковид-19. Ова е најблиску што можат да бидат еден до друг пред да започне смената и потоа, веќе немаат контакт. Многу медицински лица се одвоени од своето семејство за да ги заштитат од овој вирус. Мислете на нив. #ОстаниДома за побрзо се да заврши. И мислете позитивно, се ќе биде во ред , пишува на Фејсбук страната на болницата.

Слични содржини