ФОТО: Вториот пешадиски баталјон на напредна снајперска обука

од Берта Китинска

Од министерството за одбрана информираат дека припадниците од вториот пешадиски баталјон продолжуваат со реализација на индивидуална и стручно специјалистичка обука во делот на АБХО.

Припадниците од вториот пешадиски баталјон, со несмален интензитет, изминатиов период, продолжија со реализација на индивидуална и стручно специјалистичка обука во делот на АБХО, обука од родот врски, напредна снајперски обука со тимови од баталјонот за специјални намени, медицинска обука и артилериска обука асистирана од страна на припадниците на 4.SFAB од Армијата на САД, информираат од министерството за одбрана.

Слични содржини