Г-20: Вакцината ќе биде достапна за секого, а сиромашните ќе можат да ја купат

од Vladimir Zorba

Лидерите на Групата 20 најиндустриски развиени земји ќе се обврзат дека ќе плаќаат за фер дистрибуција на вакцини за коронавирус, лекови и тестови низ целиот свет за да ги стават достапни на посиромашните земји.

Лидерите на Г-20, исто така, ќе пружат помош кога се во прашање долговите, според нацртот на коминикето за Г-20, во кој Ројтерс имаше увид.

„Нема да штедиме напори да обезбедиме сите луѓе да имаат еднаков пристап до вакцините“, рекоа водачите на Г20 во нацрт-документот.

loading...

Слични содржини