„Гардијан“: Електронската „vape“ цигара содржи никотин

од Vladimir Zorba

Истрагата на лондонскиот дневен весник „Гардијан“ откри дека електронските цигари, т.н „vape“, кои се продаваат на платформата „Амазон“ како „без никотин“ ја содржат оваа супстанца која создава голема зависност.

Тестирани се седум производи од интернет маркетот, за кои на страниците на продавачите било наведено дека не содржат никотин, но кај шест производи била откриена оваа супстанца, пишува весникот.

Нелегално е во Велика Британија да се продаваат електронски цигари кои содржат никотин како производи „без никотин“.

Слични содржини