Гажоски: Tранспаретна судска постапка и конфискација на незаконски стекнатиот имот на Вангеловски

од desk2

Адвокатот Ѓоко Гажоски за „Фокус“ вели дека денешното разрешување на Јово Вангеловски дава мала надеж за дека сепак се можни суштински реформи во правосудството, но и дека ова треба да биде само почеток.

-Разрешувањето на Вангеловски е добра појдовна нулта точка, но мора во периодот што престои да се реформира правосудството суштински и целосно, а не само со козметика да се шминка надворешноста на целиот правосуден систем , на што сме сведоци веќе скоро три децении, вели Гажоски.

На прашањето дали освен разрешувањето, против Вангеловски треба да биде покрената и некаква судска постапка, Гажоски вели:

-Доколку слушнете колку недвижен и движен имот поседува сега веќе разрешениот Претседател на Врховниот суд тогаш мора како логично продолжение на приказната околу несовесното работење, да следи покренување на соодветни кривични постапки против него и конечно експанзивна конфискација на незаконски стекнатиот имот.

Целиот текст ТУКА

Слични содржини