Германскиот министер за здравство: Го видовме фактот колку станавме зависни од Кина

од Milan1

Пандемијата со ковид-19 ја зголеми економската зависност на Германија од Кина во многу области, изјави денеска германскиот министер за здравство Јенс Шпан.

Го видовме фактот колку станавме зависни од Кина, амо за ова би било вредно да се разговара на нашиот сопствен економски самит, односно прашањето како да ја намалиме нашата зависност од Кина повторно во оваа деценија, изјави Шпан на економската конференција организирана од дневниот весник „Зидојче чајтун“, посочувајќи на зголемениот увоз на маски за лице и медицинска опрема од Кина.

Слични содржини