Героски: Не е потребно „Курто да се замени со Мурто“ потребни се системски решенија во судството

од Берта Китинска

Има ресурси и капацитет во правосудството ќе биде потребно системско решение за промени, изјави новинарот Бранко Героски во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија.

-Истите судии и луѓе служеа на државата и на владејачките елити во време бранково, љупчово и добро служеа, што е поентата на тие луѓе треба да им се даде систематска можност ослободувајќи ги од политичкиот притисок.Не е потребно Курто да се замени  со Мурто треба длабоки системски решенија сите судии и обвинители да почнат со лична храброст и интегритет  да се докажат пред да се сменат, изјави Героски.

Слични содржини