Google објави ажурирање за голема грешка, корисниците итно да го ажурираат својот прелистувач

од Vladimir Zorba
315 прегледи

Google објави дека поправил голем безбедносен пропуст во прелистувачот Chrome и ги повика корисниците веднаш да го ажурираат прелистувачот.

Google не откри повеќе детали за ранливоста под шифрата CVE-2023-3079 со цел да ги спречи напаѓачите да ја злоупотребат оваа информација, беше наведено на веб-страницата на оваа компанија.

Компанијата истакна дека проблемот лежи во JavaScript енџинот V8 (Chrome Java Script V8) и дека ранливоста е многу опасна.

Слични содржини