Град Скопје: Со решението беше одобрено сечење на 10 дрвја на „Орце Николов“

од Nikola Popovski

„Ги демантираме дезинформациите од самата прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ, кога се посочува „решението со кое се одобрува сечење на 10 дрва како и кроење на цел дрворед долж улицата „Орце Николов“. “ Ги известуваме сите медиуми и граѓани дека за сите исечени дрвја во Град Скопје постои уредна документација“, се вели во информацијата од град Скопје, откако опозициската ВМРО-ДПМНЕ објави имале решение да исечат само три дрвја.

Според нив, ВМРО-ДПМНЕ продолжува со старата тактика да лаже, манипулира, дезинформира и да ги блокира сите проекти кои го подобруваат квалитетот на живот во Скопје и затоа ќе биде повторно казнета на следните локални избори.

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во градот Скопје, реагираше дека и Ристо Пенов и Трифун Костовски ќе ги паметиме по нешто, Коце Трајановски по многу, а само Шилегов по ништо.

„Всушност на Петре Шилегов сите ќе се сеќаваат како на градоначалникот кој не работеше ништо. Град Скопје има 8.5 пати поголем долг сега, отколку пред 4 години. Петре Шилегов го задолжи Скопје 8.5 пати повеќе, отколку што беше во времето на Коце Трајановски. Каде отидоа парите за кои Шилегов го задолжи градот?“, прашуваат од советничката група.

Слични содржини