Актуелно
Почетна / Магазин / Наука и технологии / Градот Хвар го суспендира воведувањето на 5G технологија

Градот Хвар го суспендира воведувањето на 5G технологија

Градот Хвар го суспендира воведувањето на 5G технологија сè додека не се докаже дека технологијата нема негативно влијание врз луѓето и околината, беше објавено во четвртокот на официјалната веб-страница на Хвар.

Градскиот совет на Хвар едногласно донесе одлука за телекомуникациските базни станици и воведување на 5G технологија, со која го суспендира воведувањето на 5G технологија во градот Хвар сè додека независен и непристрасен студија докаже дека технологијата нема негативно влијание врз луѓето и околината.

Врз основа на одлуката, Градскиот совет ќе формира работна група која ќе се обиде да ја испита причинско-последичната врска помеѓу сите извори на зрачење и ракот во наредните шест месеци.

 

loading...