Груби го бојкотираше Стоилковиќ на примопредавањето на министерската функција

од Nikola Popovski
2,9K прегледи

Новоизбраниот министер за односи меѓу заедниците, Иван Стоилковиќ денеска ја презеде министерската функција во отсуство на својот претходник Артан Груби.

-Чест ми е што мојот политички ангажман ќе го продолжам како министер за односи меѓу заедниците и заменик-претседател во Владата, како дел од коалицијата во којашто сум веќе подолг временски период, но и благодарејќи на долгогодишната соработка со претседателот на Владата, Христијан Мицкоски. Дадената доверба значи уште поголема заложба и ангажман во интерес на граѓаните, особено затоа што како министер за односи со заедниците ќе работам за рамноправност на сите етнички заедници и подобрување на условите за живот на сите граѓани во нашата земја, објави Стоилковиќ.

Предлогот Стоилковиќ да биде заменик претседател на владата и министер кој ќе раководи со ресорот задолжен за односите меѓу заедниците, предизвика размена на критики во опонентските блокови на партиите на Албанците.

Слични содржини