Ѓукановиќ: Отворен Балкан е политички маркетинг а не сериозна идеја

од Milan1

Претседателот на Црна Гора Мило Ѓукановиќ денеска, коментирајќи ја иницијативата Отворен Балкан, порача дека им се придружува на оние „кои мислат дека станува збор за политички маркетинг, а не сериозна идеја“.

Ѓукановиќ оцени дека идејата не била конзистентно формулирана од самиот почеток, ниту пак била понудена на сите земји од регионот од самиот почеток, а проблемот, според него, е кредибилитетот на одделни автори.

– Им се придружувам на оние кои мислат дека ова попрво е политички маркетинг, отколку сериозна идеја, рече Ѓукановиќ на Балканскиот интеграциски форум во Подгорица, пренесува Вијести.

Слични содржини