Херојски потег: Спаси тригодишно девојче кое падна од 12 кат (ВИДЕО)

од Берта Китинска

Доставувач на храна Енгуен Енгок Ман спаси тригодишно девојче кое падна од балконот на 12-ти кат, додека чекаше за испорака на пакетот во Виетнам.

Прогласен е за херој на Виетнам, откако фати девојчето која се лизна и падна од балконот на нејзината зграда. Човекот за доставување храна седел пред неговиот камион и чекал, кога слушнал вресок над него.

Кога погледнал нагоре, го видел девојчето во воздухот и успеал да ја фати.

Ман рече дека првично сметал дека детето плаче дома дека не му посветуваат премногу внимание. Кога забележал дека луѓето на улица се испаничени, видел девојче како виси 164 метри во воздухот.Потоа истрча на улица и пристигна на време да ја фати.

Девојчето потоа било пренесено во болница, каде примила терапија поради дислокација на колкот, додека Ман ја спасил раката при спасувањето.

loading...

Слични содржини