Актуелно
Почетна / Магазин / Наука и технологии / Huawei P40 Pro ќе има сензор од 52MP од Sony

Huawei P40 Pro ќе има сензор од 52MP од Sony

Два месеци пред очекуваната премиера на новата серија Huawei P40, продолжуваат да се појавуваат гласини за некои од неговите идни уреди. Последната е поврзана со камерата на P40 Pro, која може да вклучува сензор од 52 мегапиксели со размер 1 / 1.33-инчи. Сензорот може да е специјално дизајниран за Huawei на Sony и да вклучува технологија за фузија од 16 пиксели во 1.

Ова решение може да се нарече „Quad Quad Bayer“ затоа што врши две 4 во 1 спојувања за да го постигне посакуваниот ефект. Овој филтер ќе се користи за снимање фотографии и видеа во многу темна околина. Можниот краен резултат е слика со резолуција од 3.25MP, но со многу висока чувствителност на светлина.

Кога снимате во добра амбиентална светлина, технологијата ќе се користи за мешање на 4 пиксели во еден и фотографирање со резолуција од 13 MP. Очекуваме P40 Pro да понуди и двоен призма објектив за оптичко зумирање од 10x. Компанијата има голем број на кориснички имиња кои можат да се однесуваат на споменатите технологии погоре, вклучително и Ultra Vision Camera и Ultra Vision Sensor.

loading...