Институтот за јавно здравје спроведува Анкетен прашалник: „Увид во однесувањето за КОВИД-19“

од Берта Китинска

Институтот за јавно здравје спроведува Анкетен прашалник: Увид во однесувањето за КОВИД-19 – со цел да се подобрат дејствијата преземени како одговор на пандемијата на коронавирусот.

Фото: Борче Поповски

-Вашите одговори ќе се користат исклучиво за научни цели, за да се подобри реакцијата, односно одговорот на појавата на овој вирус. Податоците ќе бидат зачувани во Институтот и може да се користат за истражувања и теоретски предавања во иднина. Ова е некомерцијална студија и финансирана е од Светската здравствена организација, напиша на својот Фејсбук профил, министерот за здравство Венко Филипче.

 

Слични содржини