Инцидент во Загреб: Упаднал пијан со нож во училиште на родителска средба

од Nikola Popovski

Родителскa средба со наставничка во едно одделение на основното училиште „Савски Гај“ во Загреб бил нагло прекинат откако на него упаднал пијан маж со нож. Според досегашните информации, напаѓачот не е еден од родителите на децата од училиштето во чиј двор влегол.

Поради епидемиолошките мерки, родителскиот состанок се одржал во училишниот двор. Човекот наводно седел во близина и дофрлувал нешто неразбирливо.

Според неофицијални информации, станува збор за маж кој боледува од посттрауматско пореметување.

„Страшно ми е жал за луѓето што поминаа низ камповите и војната, но тие мора да одат на лекување, а не да се движат низ училишните дворови“, коментирала една мајка на дете од класот чија родителска средба била прекината.

Фото: Marko Prpic/PIXSELL

Слични содржини