Истражување: Реформите важни за пристапување во ЕУ

од desk2

Околу 15 отсто од вработените во државната администрација сметаат дека Македонија е подготвена за пристапување во ЕУ од аспект на правосудството.

Најголемиот дел од испитаниците сметаат дека реформите во правниот систем се важни за пристапување кон европското семејство – ова го покажале наодите од истражувањето на јавното мислење за државните службеници и вработените во правосудството на институтот за европска демократија и Хелсиншкиот комитет за човекови права.

loading...

Слични содржини