Италија ја стартуваше ковид-фри железничката линија на релација Рим-Милано

Италијанската железничка компанија Трениталиа во петокот ја стартуваше ковид-фри линијата помеѓу Милано и Рим, која ќе се одвива двапати на ден.

Патниците мора да докажат дека се негативни за коронавирусот и да ги следат правилата наметнати од компанијата, вклучително и носење маски, соопшти компанијата.

Возот го напушта Рим наутро и оди без прекин во Милано. Вечер се враќа во главниот град.

Може да им се наплати на патниците до половина од капацитетот.

Од патниците се бара да бидат на станиците 45 минути пред поаѓањето, за да дозволат проверка на нивните документи.

Без разлика дали имаат PCR или брз тест за антиген, не треба да биде постар од 48 часа.

И патниците кои биле вакцинирани, мораат да направат тест.

Секој што ќе има позитивен тест, ќе си ги врати парите од билетите.

Следејќи го овој тест воз, Трениталиа вели дека може да воведе слични врски меѓу другите дестинации.

Слични содржини