Избори во Бугарија: Наместо во кутија, жена го изела гласачкото ливче

од Nikola Popovski

Бизарен настан се случил на денот на изборите во Бугарија. Имено, жена го џвакала и голтнала гласачкото ливче со нејзиниот глас, наместо да го стави во гласачката кутија, соопшти Изборната комисија во Француската гимназија во Софија.

„Жената дојде во 9 часот да гласа. Очигледно, сепак, не беше задоволна од својот избор. Сакаше да и дадам нова картичка за гласање. И објаснив дека нема начин. Ја зема личната карта и побегна. Ја бркавме до главниот влез на училиштето. Потоа жената го изеде гласачкото ливче“, изјави претседателката на Комисијата, Снежина Колева.

Во изборниот протокол, Комисијата напишала дека жената го изела гласачкото ливче.

Слични содржини