Измамен црногорски систем: Тест за воспаление помина како PCR

од Берта Китинска

Со помош на тестови направени од примерок од крв, кои се обележани со ПЦР на албански јазик, исто како и тестот за присуство на коронавирус, неколку луѓе од Албанија го измамија системот и влегоа во Црна Гора.

Постоењето на „лажни“ тестови го потврди и Полицискиот директорат.

Извештајот од тестот е направен во лабораторијата „Интермедикус“ во Скадар. Цената на тестот е шест евра и на него пишува „Protein S Reaktiv“. Тоа е лабораториски тест кој ја мери количината на протеини. Врз основа на Ц вредноста на реактивниот протеин, може да се процени степенот на воспалителен процес во телото.

На албански јазик е напишано дека утврдува присуство на некои воспаленија и дека не е тест за коронавирус.Сепак, тестот е издаден на патници од Европската унија кои патуваа во Црна Гора во Албанија како PCR-тест за коронавирус.

 

 

Слични содржини