Изминатото деноноќие произведени 10.609 MWh електрична енергија

од Nikola Popovski

Владата информира дека АД ЕСМ на 26.11.2022 година произведе 10.609 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.864 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.745 MWh.

-Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија. Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 26.11.2022 година, посочија од Владата.

Слични содржини