Јакиќ за случајот со Алексиќ: Не бараме слава ниту пари, знаеме дека Милена е во право

од Берта Китинска

Како што објасни за МОНДО, водителката Јована Јакиќ разговараше со инспекторката Весна Гачиќ Стојковиќ, која учествува во овој случај уште од првото пријавување поднесено од актерката Милена Радуловиќ.

Таа добила упатства и совети како да се однесува во случај на „трет човек“ кој сè уште не е обвинет, но има докази против него.

Како што вели, во четвртокот, таа дала изјава во својство на граѓанин и им се придружила на оние кои деновиве даваат изјави во врска со овие случаи, уште од кога започна приказната за мито, силување и злоупотреба.

“Знам дека многумина се прашуваат што правам во таа приказна. Тие мислат дека сите бараме динар или слава. Но, јас само застанав зад Милена Радуловиќ. Таа е првата, која има кариера и пари зад себе, на која не и треба ништо друго освен да застанеме на патот на чудовиштето. Сите останавме тука само за да кажеме дека си во право девојче, видовме, ја знаеме ситуацијата, имаме нови информации. Клучна личност во целата приказна е всушност инспекторката Весна Гашиќ, која е врската што недостасуваше цело време “, која има големо искуство во вакви случаи и во која сите имаме целосна доверба. Без неа, ниту Милена, ниту кој било од нас нема да може да стори ништо”, вели Јована Јакиќ.

Адвокатот Зоран Јаковлевиќ, адвокат на одбраната на осомничениот Мирослав Мики Алексиќ, вчера изјави дека „ако продолжи медиумската потера и линч на неговиот клиент, тој ќе биде принуден да достави некои материјали, за да можеме да видиме дали некој толку смешно се смее без да биде малтретиран“. “, објавија медиумите.

loading...

Слични содржини