Јанков: Потребни се јавни конкурси за вакви урбанистички планови

од Andreja Salpe

Ахритектот и активист „Го сакам Водно”, Андреа Јанков, во своето гостување во емисијата „Што не е јасно” на „Алфа Телевизија” вели дека потребни се јавни конкурси распишани од страна на градоначалникот, кога се работи за вакви урбанистички планови.

„Од секогаш постоела можност да побара градоначалникот јавен конкурс. Ваквите јавни конкурси се многу пожелни и тоа кога се работи за ваакви урбанистички планови, особено доколку се меѓународни, каде што буквално ќе можеме да го избереме најдоброто решение, а не да се изработуваат задкулисно ДУП-ви по цена од еден денар за хектар.” – истакна Јанков

loading...

Слични содржини