Јапонска техника за отстранување на болките во грбот и подобрување на држењето на телото

Правилното држење на ‘рбетот не е само естетски убаво, туку е и важно за здравјето. Доколку ‘рбетот е во правилна положба, болките во грбот ќе исчезнат.

Физичката активност е најдобро решение во овој случај, а особено е ефикасна една вежба која ги елиминира овие тегоби.

Оваа техника е многу едноставна за изведување, а најмногу делува кај личности кои имаат проблем со неправилното држење на телото и болки во грбот и вратот.

Секоја година расте бројот на луѓето кои се борат со овој вид на болка. Доколку спаѓате во оваа група, оваа техника е создадена за вас. Потребно е да издвоите неколку минути во денот, а резултите ќе бидат видливи по две недели.

Имено, за да го подобрите држењето, еве што треба да направите:

-Исправете се
-Раширете ги носете во ширина на раменат
-Гледајте пред себе
-Испружете ги рацете покрај телото и почнете полека да ги кревате над главата така што дланките ќе се допрат
-Спојте ги дланките, а потоа и од надворешната страна и повторете неколку пати
-Вратете ги рацете во почетната позиција

Правете ја оваа вежба 10 минути.

За да ви биде појасно, погледнете го видеото:

Слични содржини