Јонуз: Кој мисли дека СДСМ не сакаа да излезат „фраери“ и да набават вакцини веднаш, но имаше низа пречки

Во своето гостување во „Само вистина“, политичкиот аналитичар, Агим Јонуз, се осврна на моменталните случувања на политичката сцена.

„За да се разговара за организиран систем треба да имаш држава, а за да имаш држава треба да имаш елементи на систем кој функционира. Ние сме претпријатие, бидејќи немаме идеологија. Ако имавме идеологија треба да имаме и морална одговоност. Во изминатава година, да не беше короната ќе требаше да се правдаме за многу работи. Многумина пливаат на политичката сцена не правејќи ништо. Кој мисли дека СДСМ не сакаа да излезат „фраери“ и да набават вакцини веднаш, но имаше низа пречки. За секоја власт се бара императивно да почитуваат протокли, во однос на попис. И затоа не треба да се прејудицира колку жртви би биле е апсурдно. Од обичниот грип, има голем број на починати, така што, генерлано секоја смрт е компликација на грип“, истакна Јонуз.

loading...

Слични содржини