Кај 90 отсто обработени протоколи “Единствена Русија” собира 54,21 проценти

од Vladimir Zorba

Партијата “Единствена Русија” води убедливо на парламентарните избори во Русија.

put-medve

 

Партијата “Единствена Русија” води убедливо на парламентарните избори во Русија и собира 54,21% од гласовите при обработка на 90 отсто од протоколите од избирачките места . Втора е  Комунистичката партија на Руската Федерација со 13,53%, а трета е Либерално-демократската партија со 13,28%. Во Државната Дума влегува и “Праведна Русија” со 6,19 отсто. / ТАСС

Слични содржини