Кај поранешно „Беко“ повторно се гради без дозвола, Богдановиќ најави пријава

од Vladimir Zorba

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, изјави дека градежен инспектор констатирал дека на поранешниот објект на Хотел Плаза повторно се гради без дозвола.

Во јули годинава, инспектори заедно со полиција интервенираа на градилиштето на поранешно „Беко“ во центарот на Скопје, за да ја стопираат градбата на објектот.

Тогаш работници за време на викендите изведуваат градежни работи за хотелот иако инвеститорот Борис Стојменов немаше дозвола за градба од Општина Центар, бидејќи на сила е мораториумот.

Почитувани,
Би сакал да ги известам граѓаните дека по пријава на граѓани, Секторот за инспекциски надзор на Општина…

Posted by Саша Богдановиќ on Sunday, November 22, 2020

loading...

Слични содржини