„Кајли вади кармин и луѓето го купуваат, но кога пријател ќе отвори нов бизнис… луѓето двапати размислуваат за тоа да го поддржат“

од Берта Китинска

Фејсбук статус на Владимир Кузмановски:

ТАЖНО НО ВИСТИНИТО…

  • Кајли Џенер вади кармин и луѓето го купуваат.
  • Мајкл Џордан фрла нови тениски чевли и луѓето ги купуваат.
  • Apple вади нов мобилен телефон и луѓето се редат да ги купат.
  • Мајкл Корс вади торба и станува вирален.
  • Старбакс отвора нова гранка во вашиот град и полна куќа во истиот ден.

Но, кога пријател или семејство ќе отвори нов бизнис… луѓето двапати размислуваат за тоа да го поддржат.

Што се случи за да бевме толку брзи да поддржиме странец?

Додека не чини толку многу и наоѓаме илјада изговори пуара, не поддржуваме некого што го познаваме и сакаме.

Познатите личности имаат огромни банкарски сметки, кога знаете дека некој близок започнал од својот дом, со желба, илузии и пожртвуваност…

Ве молиме следниот пат кога ќе видите пријател што објавува од нивниот бизнис: дајте им лајк, коментар, споделете или помогнете да го раширите зборот.

АПОЈАР НЕМА ПОТПИС НА КОМПРАР

само помогнете им да добијат поголема експанзија за нивниот бизнис и содржина.

Лесно како LIKE и SHARE, навистина помага.

ИНФИНИТИВНО ВИ БЛАГОДАРАМ на сите за поддршката.

Момци не мотивирате да продолжиме да бидеме дел од промената!, пишува Кузмановски.

loading...

Слични содржини