Како да заработите пари од социјалните мрежи, без да ГУБИТЕ ВРЕМЕ?

од Vladimir Zorba

Социјалните мрежи денес им овозможуваат на луѓето многу. Можно е да станете сопствен медиум или да создадете бренд. Од друга страна, ако не се користат на вистински начин, постои можност да уништат некоја личност.

Клучот лежи во земањето на најдоброто и исклучувањето на најлошото од социјалните мрежи.

Еве како да заработите пари на социјалните мрежи без да губите време:

Прво, навистина не трошете време

Некоја акција со намера, наместо „скролање“ без цел, ќе значи дека веќе сте постигнале нешто. Не мешајте зафатеност со ефикасност на социјалните медиуми. Ако немате јасна цел, ќе изгубите време и енергија и нема да имате што да покажете.

Знајте што сакате на секоја од платформите.

Покрај тоа, за да се постигне нешто на социјалните мрежи, потребно е да се ограничи времето поминато на мрежите, со цел да се зголеми продуктивноста. Можете да го направите ова со поставување на аларм кога и да сте онлајн и запрете кога ќе се активира.

Кога ќе го завршите она што го сакате, не заборавајте да се одјавите, за да не бидете во искушение да се „закачите“ во слободното време.

Кога зборуваме за содржина што ја следите на мрежите, многу е важно да изберете што сакате да следите во однос на она што е неважно за вас. Социјалните мрежи даваат многу можности за филтрирање на ваквите профили, па искористете ги. Отстранете сè што е ирелевантно, за да оставите простор за важни работи.

Направете план

Планирајте за што сакате да користите социјални мрежи и направете го што е можно поедноставно.

Поставете една цел за секоја платформа и осигурете се дека секое дејствие ќе придонесе за нејзино достигнување.

Многу е важно да прифатите дека е потребно да се позиционирате како експерт и да се фокусирате на она што го правите. Покрај тоа, на вашата платформа мора да има содржина што самите ја креирате, бидејќи вашата публика тогаш ќе ја препознае автентичноста.

Ако сте онлајн за да ја покажете вашата марка, не отстапувајте од планот.

Бидете продуктивни

Разгледајте сè што треба да направите и разработете кои задачи треба да ги завршите сами. Што можете да делегирате и што можете да автоматизирате.

Не трошете енергија на она што може да се направи преку компјутер.

За да успеете, многу е важно да имате врска со вашите фанови, да разговарате со нив, да организирате награди. Станете најдобри пријатели на Интернет.

Затоа е потребно да разберете дека сте тука за да им помагате на луѓето, а не само за да промовирате.

Бидете доследни

Изберете активност што ќе можете да ја чувате цело време. Развијте шема и држете се до неа, без оглед на се.

Многу е важно да се етаблирате на социјалните мрежи. На пример, кога станува збор за тајмингот. Ако ги навикнете вашите следбеници содржибата да ви излегува во одредено време, тие ќе чекаат и ќе ве лајкнат / коментираат секој ден, а тоа ќе даде резултати кога станува збор за вашата работа.

Иако звучи невозможно, може да се каже дека е сосема реално да можете да изградите публика и да го проширите бизнисот без да станете зависни од мрежите.

Слични содржини