Актуелно
Почетна / Магазин / Како ќе изгледаат патувањата по пандемијата од коронавирус?

Како ќе изгледаат патувањата по пандемијата од коронавирус?

Додека многу земји се соочуваат со зголемено ширење на коронавирусот, а големите туристички атракции остануваат целосно напуштени, новото истражување на Luggage hero сугерира дека светот на патувањето е сè уште жив, пишува Forbes.

Повеќе од половина од Американците (58%) планираат да патуваат во периодот од мај до септември 2020 година, односно сè додека земјите не се ставаат во карантин.

Сепак, студијата открива дека повеќето луѓе ќе бидат претпазливи. Четвртина од учесниците во студијата планираат да ги избегнат поголемите градови и јавниот превоз.

“Побарувачката за туристички аранжмани ќе биде посилна од кога и да е, кога ќе заврши пандемијата“ вели Јаник Лавец, извршен директор на Luggage Hero.

Како ќе патуваат луѓето кога ќе заврши пандемијата,прочитајте на следниот линк!

loading...