Какви „жешки“ соништа имаат жените, а какви мажите?

од Nikola Popovski

За жените, најчест мотив во еротските соништа е сексот со пријател или колега од работа, додека кај мажите, сексот со поранешна партнерка е на прво место во однос на зачестеноста на појавата, но и некои непријатни сексуални ситуации.

Не може да се повикуваат на сексуални соништа, како и на други видови соништа, но некако тие обично нè изненадуваат кога ќе се случат, особено кога во нив ќе се случи нешто за што навистина не размислуваме во реалноста, па затоа е многу интересно какви сценарија доаѓа нашата потсвест.

Според истражувањето кое опфатило 1.000 мажи и 1.000 жени, покажало дека припадничките на понежниот пол најчесто сонуваат да имаат секс со блиска личност – пријател. Најпопуларниот сон за мажите е нешто сосема друго – секс со поранешната партнерка.

Секако, важно е да запомните дека не треба премногу сериозно да ги сфаќате своите еротски соништа, бидејќи тоа не мора да значи дека сакате оваа работа да се случи во етерот, пишува Метро.

Нешто помалку од половина од луѓето кои редовно се сеќаваат на соништата често сонуваат за секс, а околу 15 проценти од нив се сведуваат на некое несоодветно сценарио за секс.

Топ 10 најчести еротски соништа меѓу жените:

1. Секс со пријател

2. Секс со колега

3. Секс со странец

4. Секс со вашиот сегашен партнер

5. Прељуба на партнерот

6. Секс со поранешно момче

7. Секс со позната личност

8. Секс со шефот

9. Групен секс

10. Секс со некој што го мразат

Топ 10 најчести еротски соништа кај мажите:

1. Секс со поранешен партнер

2. Срамотnoсценарио за секс во кое нешто тргнува наопаку

3. Групен секс

4. Секс со позната личност

5. Секс на јавно место

6. Неверство на партнерот

7. БДСМ секс

8. Секс со колега

9. Секс со пријател

10. Секс со странец

Сонуваме околу два часа секоја вечер, а повеќето од нив всушност се сведуваат на секојдневните работи. Сепак, понекогаш силни чувства кои често стојат зад сексуалните соништа можат да се појават во соништата.

Се разбира, многу сексуални соништа едноставно одразуваат желба за сексуално задоволство, но понекогаш тие се толку нелогични – во сон имате секс со некој што навистина не го сакате, на пример. Овој необичен фактор всушност открива дека соништата не се секогаш она што мислиме, пренесува „24сата.хр“.

loading...

Слични содржини