Карпош: Јакимовски ќе се натпреварува со Весковски

од Берта Китинска

Според обработени 89,19 отсто од избирачките места, според податоците на Државната изборна комисија, во Карпош, Душко Весковски од СДСМ води со 8.534 гласови, а Стевчо Јакимовски има 6.130 гласа.

Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Оливер Зафировски засега има 6.116 гласа.

Во вториот изборен круг Јакимовски ќе се натпреварува за нов мандат со кандидатот на СДСМ, Душко Весковски кој освои најмногу гласови при првото соочување

Слични содржини