Ќерката на Вил Смит преферира полигамија, еве што мисли нејзината мајка во врска со тоа

од Stefanija Kuzmanovska

Вилол Смит, ќерката на Вил Смит, зборуваше за своите погледи на љубовта и врските и гордо истакна дека практикува полигамија.

Дваесетгодишната музичарка им кажала на своите мајка Џејда Пинкет Смит и баба Адриен Банфилд Норис во емисијата „Red Table Talk“ дека „застарената“ моногамија премногу често доведува до неверство и дека ја претпочита искреноста на отворените врски со повеќе партнери.

„Во полигамијата, главната основа е слободата, и имате можност да создадете врска што ви одговара. Полигамијата е дефинирана како практика на учество во повеќе романтични – и обично сексуални односи – со согласност на сите вклучени лица“, рече Вилол.

Банфилд Норис смета дека идејата за полигамија е повеќе поврзана со сексот отколку што било друго, на што Вилол се обиде да ѝ се спротивстави, тврдејќи дека таа била најмалку сексуално активна меѓу своите врсници.

Нејзината мајка Џејда ја поддржа.

„Повеќето луѓе практикуваат моногамија затоа што чувствуваат дека немаат друг избор. Сите знаеме дека повеќето луѓе тука се справуваат со неетичка немоногамија на кој било начин. Вежбањето моногамија мора да биде ваш избор, исто како и практикувањето полигамија. Тоа не може да биде затоа што некој ви кажал дека треба да го сторите тоа на тој начин. Тоа, драги мои, е длабоко застарено и повеќе не функционира“, заклучи Џејда.

Слични содржини