Кина во април оствари трговски суфицит од 2 милијарди евра

од Vladimir Zorba

Кина во април забележа трговски суфицит од 82,0 милијарди евра, соопшти денеска Генералната царинска управа на Народна Република Кина.

Овој резултат не е во согласност со претходните очекувања на пазарот, кои предвидуваа поскромен раст од 65,1 милијарди евра.

Трговскиот биланс на Кина е значително подобар од истиот месец минатата година, кога е забележан помал суфицит од 45,0 милијарди евра.

Слични содржини